miercuri , septembrie 22 2021
Breaking News
Home / Boli Oftalmologice / Astigmatism Miopic

Astigmatism Miopic

Astigmatism Miopic

Unele persoane au probleme cu acest Astigmatism Miopic. Este important de stiut ca acesta este o conditie vizuala destul de frecvent intalnita. Simptomul principal al acestei conditii este vederea neclara. Vederea este neclara, atat la distanta, cat si la aproape. Astigmatismul este cauzat de curbura neregulata a corneei. In mod normal, corneea are o forma rotunda. In cazul persoanelor cu astigmatism, aceasta are o forma ovalara.

Astigmatism Miopic

In cazul acestui Astigmatism Miopic, razele de lumina care intra in ochi sunt distorsionate. Acestea nu sunt focalizate adecvat la nivelul retinei. Se percep astfel imagini diferite la nivelulacesteia. Aceasta proiectie defromata a luminii duce la vederea icnetosata caracteristica astigmatismului. Trebuie sa stiti ca si astigmatismul cristalinian este destul de comun. In acest caz, cristalinul are o forma neregulata. Aceasta problema are si ea efecte asemanatoare astigmatismului normal. Privirea neclara este un simptom principal al astigmatismului. Persoanele care au aceasta problema, simt mereu nevoia de a face ochii mici.

Astigmatism MiopicAceste persoane incarcea in permanenta sa clarifice imaginile. Ele se plang de oboseala oculara. Uneori astigmatismul provoaca si cefalee, dar si sensibilitate la lumina. Ochelatii pot da si ei senzatia de ameteala. Aceasta senzatie dispare in moemtnul in care ochii se obisnuiesc cu noua corectie.

Astigmatismul este cunoscut in special ca fiind un viciu de refractie. El este considerat a fi o anomalie a ochiului. Se poate asocia chiar si cu alte vicii de refractie. Lumina nu se proiecteaza corect la nivelul portiunii posterioare a ochiului. In cele mai multe dintre cazuri, astigmatismul este congenital. El reprezinta astfel o conditie cu care ne nastem.

Astigmatism Miopic

Astigmatismul apare mai des la copiii ai caror parinti sufera de aceasta problema. De asemenea, astigmatismul este mai frecvent intalnit la copiii nascuti prematur. Aceasta problema poate aparea si pe parcursul vietii. In urma unor infectii oculare grave, ea poate aparea. In acelasi timp, astigmatismul apare si in urma unui traumatism. O interventie chirurgicala oculara poate provoca si ea astigmatism. Acesta apare atunci cand in urma operatiei rezulta cicatrici care afecteaza corneea. Multi copii se nasc cu astigmatism, dar nu isi dau seama ca sufera de acesta.

About test.admin

Check Also

Hipermetropie

Hipermetropie

Hipermetropie Trebuie sa stiti cateva aspecte despre Hipermetropie. Aceasta problema afecteaza un numar mare de …

Close