miercuri , septembrie 22 2021
Breaking News
Home / Boli Oftalmologice / Astigmatism

Astigmatism

Astigmatism

Persoanele care sufera de Astigmatism au mai multe simptome. Simptomul principal al acestei boli este privirea incetosata. Vederea neclara de la distanta si de aproape sunt doua lucruri de avut in vedere. Astigmatismul este provocat de curbura neregulata a corneei. In mod normal, corneea are forma rotunda. In cazul persoanelor care sufera de aceasta problema, forma corneei este ovalara. Razele care intra in ochi sunt distorsionate. Ele nu sunt focalizate la nivelul retinei.

Astigmatism

Proiectia deformata a luminii, in cazul persoanelor cu Astigmatism provoaca vederea incetosata. Exista si astigmatism cristalinian. Acesta apare atunci cand cristalinul are o forma neregulatra. In acest caz, astigmatismul are aceleasi efecte asupra vederii. Vederea necalra este simptomul principal al astigmatismului. Persoanele care sufera de aceasta problema isi solicita in permanenta ochii. De asemenea, ei isi mijesc ochii pentru a percepe mai clar lucrurile pe care le vad. Aceste persoane sunt si cele care se plang de oboseala oculara. Chiar si durerea, precum si sensibilitatea la lumina sunt alte simptome ale astigmatismului.

AstigmatismAstigmatismul este un viciu de refractie. Aceasta problema este o anomalie destul de frecventa a ochiului. El se poate asocia si cu alte vicii de refractie cum ar fi miopia sau hipermetropia. Razele de lumina nu se proiecteaza corect la nivelul portiunii posterioare a ochiului.

In cele mai multe dintre cazuri, astigmatismul este o problema congenitala. Fiecare persoana are un grad de astigmatism inca din nastere. Apare mai des la copiii ai caror parinti se confrunta cu aceasta problema. In cel mai multe dintre cazuri, astigmatismul apare la copiii nascuti prematur.

Astigmatism

Aceasta problema poate aparea pe parcursul vietii. De asemenea, ea apare si in cazul unor infectii oculare grave. Chiar si un traumatism poate provoca aparitia acestei probleme. Interventiile chirurgicale sunt si ele raspunzatoare pentru aparitia astigmatismului. Multi copii se nasc cu aceasta problema, dar nu isi dau seama de ea. Este important sa se faca astfel analize pentru a stabili daca cel mic sufera sau nu de aceasta problema. Cititul si efortul de concentrare este prea greu pentru copii cu aceasta problema. Se recomanda astfel sa se faca unele controale importante.

About test.admin

Check Also

Hipermetropie

Hipermetropie

Hipermetropie Trebuie sa stiti cateva aspecte despre Hipermetropie. Aceasta problema afecteaza un numar mare de …

Close