joi , septembrie 23 2021
Breaking News
Home / Boli Oftalmologice / Hipermetropie

Hipermetropie

Hipermetropie

Trebuie sa stiti cateva aspecte despre Hipermetropie. Aceasta problema afecteaza un numar mare de persoane. Hipermetropia este considerata a fi un viciu de refractie. In cazul acestei probleme, persoanele au dificultati in a percepe imaginile atat de la distanta, cat si la aproape.

Razele de lumina, atunci cand vin in contact cu suprafata oculara, sufera un proces de refractie. Acest proces se datoreaza faptului ca razele trebuie sa treaca prin diverse medii transparente. Ele isi modifica astfel directia, astfel incat proiectarea imaginilor sa se faca pe retina.

Hipermetropie

HipermetropieIn cazul in care aveti Hipermetropie, propagarea imaginilor nu se face corect pe suprafata retinei. Vederea este neclara, fiind necesara o interventie chirurgicala pentru a fi reglata. Vederea neclara poate fi cauzata de hipermetropie. De asemenea, aceasta problema poate fi cauzata si de miopie, dar si de astigmatism. Toate aceste situatii reprezinta vicii de refractie, insotite de tulburari de vedere. Hipermetropia este cunoscuta ca fiind un viciu de refractie. Manifestarea ei principala este vederea neclara. Persopanele care sufera de aceasta problema au dificultati atat cu privirea la distanta, cat si cu cea de aproape.

Vauza aparitiei problemelor este focalizaqrea anormala a razelor de lumina. Aceste raze sunt focalizate in spatele retinei. Multi copii au la nastere o forma de hipermetropie usoara. Aceasta forma de hipermetropie se amelioreaza odata cu cresterea celui mic. Uneori se poate intampla ca hipermetropia sa insoteasca si astigmatismul.

Daca unul sau ambii parinti au hipermetropie, exista riscul ca si cel mic sa aiba aceasta problema oftalmologica. In incercarea de a vedea nmai bine ochiul este nevoit in permanenta se de adapteze. Pot aparea astfel diverse dureri oculare, dar si cefaleea. Chiar si o senzatie de oboseala vizuala poate aparea.

Hipermetropie

Complciatia principala a hipermetropiei este ambliopia. Ea apare numai in cazul copiilor. Aparitia strabismului poate sa alarmeze parintele. Strabismul aparut la nastere poate sa fie insotit de hipermetropie. Corectia optica are rolul de a imbunatati vederea. Ea nu este responsabila pentru a corecta hipermetropia. Se pot face chiar si interventii chirurgicale pentru a trata aceasta problema. Interventiile chirurgicale se fac folosindu-se laserul. Aveti in vedere aceste lucruri importante.

About test.admin

Check Also

Astigmatism Miopic

Astigmatism Miopic

Astigmatism Miopic Unele persoane au probleme cu acest Astigmatism Miopic. Este important de stiut ca …

Close